Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Prefabrik Yapı Nedir?

Karmod 22.07.2022
Prefabrik Yapı Nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere, fabrikada hazırlanmış olan ve sadece birleştirme işlemi kalan parçaların bir araya getirilerek oluşturulan yapılardır. Prefabrik yapılar, tek katlı olarak inşa edilebildiği gibi iki katlı olarak da inşa edilebilir.

Hayalinizdeki Prefabrike yapılar 1 haftada hem de inanamayacağınız fiyatlara sahip olun Prefabrik ingilizceden dilimize geçen bir kelime olup; ingilizcede ön anlamına gelen ‘pre’ ve yapı anlamına gelen ‘fabric’ kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. Prefabrik dilimizde fabrika ön üretimli hazır yapıları ifade için kullanılmaktadır. Prefabrik yapılar modern teknoloji kullanımıyla kısa sürede üretilerek kurulum yerinde kolay olarak monte edilebilmektedir. Prefabrik yapı çeşitleri arasında, başta prefabrik hazır evler olmak üzere, prefabrik bina, prefabrik şantiye yapıları, prefabrik yapı, prefabrik konut, prefabrik villa, prefabrik sosyal tesis, prefabrik yatakhane, prefabrik yemekhane, prefabrik ofis, prefabrik fabrika vb. yapıları sayabiliriz.

Günümüzde prefabrik yapılar modern teknoloji kullanımıyla kaynaksız vidalı sistem kullanılarak üretildiğinden son derece güvenli yapı çeşididir. Eski üretim sisteminde kaynaklı sistem kullanılan prefabrik yapılar güvenlik açısından sorun teşkil etmekteydi. Karmod prefabrik yapıların tamamında vidalı sistem güvenli ve uzun ömürlü üretim yapılmaktadır. Teknik ofiste projelenen prefabrik yapı modeli üretim bandındaki bilgisayara riplenerek her aşamasında bükümden kesime, vida deliklerine kadar tamamen makina teknolojisine dayalı bant sistemle ön üretim yapılarak sevk edilmekte ve uzman ekiplerimizce yerinde montaj yapılmaktadır. Prefabrik binaların çatı kaplamasında yine metal aşıklar kullanılmaktadır.

Prefabrik yapı duvar yapısı olarak betopan arası EPS strafor kullanılarak çift yönlü betopanla kapatılmaktadır. Bu şekilde 10 cm duvar kalınlığına ulaşan duvar panel sistemi son derece yalıtımlı bir tabaka oluşturmaktadır. Konut olarak kullanılan prefabrik binalarımızın ana giriş kapılarında çelik kapı kullanılmaktadır. Prefabrik bina iç kapıları amerikan panel kapı kullanılmaktadır. Pencere sistemlerinde ise pvc 1. sınıf pencere kullanılmaktadır.

Prefabrik yapıların en önemli özelliği kullanıma hazır olarak teslimat yapılmasıdır. Elektrik tesisatı ve elektrik armatürleri, su tesisatı ve su armatürleri (batarya, lavabo, tuvalet taşı vs.), kapı pencere takılması, bina boyası kullanıma hazır olarak teslim edilmektedir. Prefabrik yapı modelinin en önemli avantajı usta gerektirmemesidir. Bugün anadolunun bir çok ilinde bina yapımı için betondan sıvaya, boyadan elektrik ve su tesisatına, kapıdan pencereye her aşamada usta gereksinimi vardır. Bu ihtiyaca rağmen mevcut usta ve yardımcı eleman açığı kapatılamamaktadır. Bu nedenle klasik yapılar yıllarca tamamlanamamaktadır. Prefabrik yapılar hazır olarak demonte üretilip yerinde montaj yapılmasından dolayı 3yapı büyüklüğüne göre 3-5 gün içerisinde kurulum yapılarak kullanıma hazır olarak teslimat yapılmaktadır.

Prefabrik yapı sistemiyle büyük metrajlı projeler kısa sürede kullanıma hazır olarak üretilebilmektedir. Prefabrik sistemiyle kısa sürede kurulum gerektiren acil yerleşim unite ve kompleksleri birkaç gün içerisinde kullanıma hazır olarak teslim edilebilmektedir. Prefabrik hastaneler, prefabrik okullar, prefabrik üniversite kampüsleri, prefabrik festival ve organizasyon tesisleri çok kısa sürede güvenli kurulum imkanına sahiptir.

Temel manada prefabrik denildiğinde yukarıdaki yapı modeli anlaşılmasına rağmen konteyner yapı modeli de prefabrik yapılar arasında yer almaktadır. Konteyner çeşitleri arasında standart konteyner, demonte konteyner, modüler konteyner, inşaat konteyneri, şantiye konteyneri, GSM konteyneri, jeneratör konteyneri, ofis konteyneri, büro konteyneri, wc konteyneri, tuvalet konteyneri, tıbbi ve kimyasal atık konteyneri, duş konteyneri ve konteyner ev vb. prefabrik konteyner çeşitleri yer almaktadır.

Prefabrik yapılar ve konteynerle beraber modüler kabinler de prefabrik yapı modeli arasında yer almaktadır. Modüler mobo kabinler arasında; güvenlik kabini, bekçi kulübesi, büfe kabini, bilet satış kabini, akbil satış kabini, ekmek satış kabini, site güvenlik kabini, wc kabin, tuvalet kabini, seyyar tuvalet kabini, duş kabini yer almaktadır.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz