Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

İstanbul'da 2 Covid-19 Sahra Hastanesi Kuruldu

Karmod 21.07.2022
İstanbul'da 2 Covid-19 Sahra Hastanesi Kuruldu

Türk Prefabrik Yapı Sektörünün Sahra Hastanesi başarısı

Modüler Prefabrik yapı sektöründe dünyanın önde gelen aktör ülkesi Türkiye sahip olduğu bu avantajı koronavirüs pandemi döneminde fırsata çevirdi. Gerek uzmanlığı gerekse teknolojik alt yapısıyla dünyada önemli projeler gerçekleştiren Türk prefabrik markaları güçlerini birleştirerek oluşturdukları sinerjiyle 45 gün gibi rekor bir zaman diliminde iki büyük pandemi hastanesini kullanıma hazır olarak sağlık sistemin hizmetine sundular.

16 milyonu aşkın nüfusa sahip İstanbul’un biri Asya diğeri Avrupa yakasında kısa sürede inşa edilen bu acil durum pandemi hastanelerinin her biri 1008 yatak kapasitesine sahip. Her iki hastanenin de öne çıkan özelliği yanı başlarında havalimanının bulunması. Türk halkı, rekor sürede hizmete alınışıyla dünyanın önde gelen haber ajanslarının da ilgisini çeken bu hastanelere sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Türkiye'de ki Pandemi Hastaneleri

120’ye yakın ülkeye ihracatıyla Türk prefabrik yapı sektörünün önemli aktörlerinden Karmod’dan yapılan açıklamaya göre zor zamanlarda ihtiyaç duyulan sahra hastanesi, mülteci kampları, acil durum konutları, eğitim ve okul gibi projeleri gerçekleştirmede önemli tecrübeye sahip olunduğuna değinildi. Açıklamada, Karmod olarak Covid-19 salgınının yaşandığı bu dönemde ülke genelinde pandemi hastaneleri, test üniteleri kurulumu gibi halk sağlığını korumaya yönelik önemli yapılar hazırladıklarına dikkat çekilerek aynı dönemde Fransa’nın başkenti Paris’te de 1 günde pandemi polikliniği kurdukları vurgulandı.

Covid19 pandemisinin tüm dünyayı kasıp kavurduğu kritik bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin halk sağlığını koruma adına almış olduğu en kritik hamlelerden biri olarak tarihe geçen iki hastanenin yapımıyla ilgili sürece değinmekte yarar var. Bu hastanelerden biri Yeşilköy’de havaalanı içerisine kurulan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi. Yapımı rekor sürede tamamlanan bu önemli hastane 125 bin metrekare alana kuruldu. Özellikle pandemi hastanesi olarak planlanan, normal dönemde sağlık turizmi alanında hizmet vermesi öngörülen Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi, 75 bin metrekare kapalı alana sahip olup 432’si yoğun bakım olmak üzere ihtiyaç halinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek 1008 yatak kapasitesi ve modern donatılı 16 ameliyathanesi bulunuyor. Hastanenin havaalanı apronuna bitişik durumda kurulum yapılması da ambulans uçakla Türkiye’nin diğer bölgeleri ve yurtdışından getirilecek hastalar için çok iyi bir planlamanın yapılmış olduğunu gösteriyor.

Uzun yıllar Sağlık Bakanlığımızın uhdesinde hizmet verecek ülkemizin gururu bu hastanenin bu kadar kısa bir sürede tamamlanabilmesindeki en büyük pay prefabrik yapı sistemi kuşkusuz. Çelik örgülü demonte vidalı sistem kurulum kolaylığı ve avantajları devasa büyüklükteki hastane yapılarının kısa sürelerde hizmete hazır hale getirilmesinde en büyük kolaylık. Bu güzel sistem prefabrik sağlık yapılarının prefabrike sahra hastaneleri gibi acil ihtiyaç duyulduğu dönemlerde diğer yapı modellerine göre avantajlı ve erişilmez kılıyor. Üstelik prefabrik çelik sistem teknoloji ile modern mimarinin tüm incelikleri yapılara kolaylıkla yansıtılabiliyor.

Aynı dönemde prefabrik yapı sektörünün emekleriyle ülkemize kazandırılan bir diğer sahra hastanesi de Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi. 29 Mayıs gibi ülkemiz açısından anlamlı bir günde hasta kabulüne başlanan Feriha Öz hastanesi korona virüs tedavi sürecinde çok önemli bir işleve sahip. Yine 1008 yatak kapasiteli bu Acil Durum Hastanemiz ’de 432 adet yoğun bakım odası ve 576 tek kişilik servisi bulunuyor. Modern teknolojide tıbbi cihazlarla donatılan hastanede ihtiyaç halinde bütün odalar yoğun bakıma dönüştürülebiliyor. Pandemi hastane işlevine uygun olarak hastanenin acil servislerinde tek kişilik müşahede odaları yer alıyor. Hastanede, triyaj odaları, içerisinde 2 adet MR cihazının bulunduğu MR bölümü, üç boyutlu görüntüleme gerçekleştiren 3 adet tomografi cihazı, laboratuvarlar, anjiyo odaları gibi alanlar yer alıyor. Acil servis bölümlerinde CPR yaşam destek odaları da ani kalp durmaları ve nefes alma güçlüklerinde insan sağlığı açısından önemli görev üsleniyor.

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de Sarıgazi hava alanı yerleşkesi içerisinde yer alıyor. Acil durumlarda ambulans uçakla getirilen hastalar uçaktan iner inmez dakikalar içerisinde hastanede tedavi altına alınabiliyor.

Gelişen yenilikçi teknolojilerle üretim yapılan prefabrik yapı modeliyle bu güzide hastanelerin bu kadar kısa sürede kurulum yapılması oldukça sevindirici. Uzmanlığı, teknolojisi, yenilikçi tasarımları, yapı güvenliği gibi önemli üstünlükleriyle klasik yapı modellerine önemli alternatif getiren prefabrik yapı acil inşa getiren projelerin ilk tercihi.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz