Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.

Van Deprem Bölgesi Acil Yaşam Üniteleri

Kullanım Amacı Deprem Konteyneri
Yapı Modeli Yeni Nesil Konteyner
Yapı Adedi 22 Adet (3x7 Konteyner ve Seyyar Tuvalet Kabinleri)
Toplam Metraj 462 m2
Proje Yılı 2011
Kullanılacak Bölge Erciş, Van, Türkiye
Şu anda 62 misafir bu projeyi inceliyor

Karmod’dan Deprem Bölgesine Özel Konteyner Yaşam Üniteleri

23 Ekim 2011 tarihinde Van ilimizin Erciş ilçesinde meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Karmod Konteyner; hepimizi derinden üzen depremin yaşandığı Van Merkez ve Erciş ilçesi ve köylerindeki vatandaşlarımızın mağduriyetine çözüm üretmek amacıyla konteyner acil yaşam üniteleri üretti. 22 adet konteyner evle birlikte diğer yapılar Erciş ilçe merkezi ve köylerine sevk edildi.

Acil yaşam konteynerleriyle beraber prefabrik evler, modüler deprem kabinleri ve WC – duş kabinleri Karmod’un deprem bölgesine özel üretim gerçekleştirdiği yapılar arasında yer alıyor.

1+1 Konteyner Deprem Evleri

Karmod acil yaşam deprem konteyneri 1+1 planda içinde tuvalet ve duş ünitesinin de bulunduğu plana sahip. Hazır üretimli olarak fabrikadan sevk edilen depreme özel konteyner ev konulduğu yerde aynı anda oturuma hazır hale geliyor. Elektrik ve su tesisatları tamamen fabrikada proje kapsamında uygulanıyor ve testleri yapılarak sevk ediliyor.

Deprem sonrası acil yaşam ünitesi olarak kullanılan hazır konteyner evler 300 x 700 ebatlarında 21 m2 alana sahip yüksek izolasyonuyla öne çıkıyor. Konteyner ev içerisinde 2 oda, lavabo, tuvalet ve duş yer alırken bir ailenin barınma ihtiyacını en iyi şekilde karşılıyor. Karmod, depreme özel konseptte 3 değişik ebat ve planda acil yerleşim konteyner üretimi yapıyor.

Karmod konteyner ev, yüksek yalıtımıyla en soğuk günlerde bile en sıcak ortamlar hazırlıyor. Uzun ömürlü, güvenli ve yalıtımlı özelliğiyle içinde yaşayan depremzedelere ev konforu sunuyor. Karmod Prefabrik olarak Van ilimizin çetin geçen kış şartlarına göre tasarlanmış pratik ve hızlı kuruluma sahip 3 değişik prefabrik hazır ev modelinin üretimiyle de kısa sürede üretilip kurulabilen uzun ömürlü prefabrik evleri deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getirdik. Kaynaksız cıvata somunlu sistem teknoloji ile üretilen Karmod konteyner evlerde vatandaşlarımız uzun yıllar güvenle oturma imkanı kazanıyor.

Karmod’un bir diğer üretimi olan yaşam kabinleri, Van’da yaşanan depremin ardından depremzedeleri hayata bağlayacak yepyeni tasarım yüksek izolasyonlu poliüretan sandviç panelli “Acil Yerleşim Üniteleri” modüler polyester kabinlerle yeni çözümler üreterek farklılık sunuyoruz. Ağırlaşan kış koşulları da dikkate alındığında önemi artan geçici barınma Karmod kabinleri ihtiyacını karşılayacak acil yerleşim üniteleri için mevcut üretim programları göre 270x750 ölçülerinde 2 odalı, çay ocaklı, tuvaletli, ve duş ünitesi ile birlikte 20 m2 alana sahip Karmod kabinleri 3 farklı dizaynda üreterek depremzede vatandaşlarımıza sımsıcak geçici yuvalar, sunuyoruz.

Seyyar Tuvalet Kabinleri

Karmod afet bölgelerinde kolaylıkla kullanılabilecek özellikte tamamen kullanıma hazır seyyar tuvaletleri hizmete sunmaktadır. Karmod seyyar tuvaletler; tuvalet ünitesi, lavabosu, elektrik tesisatı, su tesisatı ile tamamen kullanıma hazır olarak üretilmektedir. Türkiye’nin en büyük tuvalet kabini üreticisi olan Karmod yüksek üretim âdeti ve kalitesiyle seyyar tuvalet kabinlerinin aranan markasıdır. Seyyar tuvalet kabinlerimiz tekli ve ikili modelde stoklu çalışılmakta olup, isteğe bağlı olarak 3 – 4 ve 5’li ünitelerde de üretim yapılmaktadır.

2011 Van Depremi

Merkez üssü Van ilimizin Erciş ilçesi olan 7,2 büyüklüğündeki deprem 23 Ekim 2011 tarihinde meydana geldi. Hepimizi derinden üzen 2011 Van Depreminde 644 vatandaşımız hayatını kaybederken binlercesi yaralandı. Henüz bu depremin acısı tazeyken Van ilimiz 5,6 büyüklüğündeki depremle 9 Kasım 2011 tarihinde tekrar sallandı. Bu ikinci depremde de 40 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz