Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Cezayir de toplu konut projeleri’ne Türkiye talip oldu

Karmod 29.09.2022
Cezayir de toplu konut projeleri’ne Türkiye talip oldu

5 yıllık dönemde 1 milyon konut yapmayı hedefleyen Cezayir’de bu konutlardan 500.000 yapımına Türkiye olarak talip olduk

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Cezayir'in 2010-2014 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde 1 milyon konut yapmayı hedeflediğini belirterek, bu konutlardan 500 bininin yapımına talip olduklarını bildirdi.
Cezayir Konut ve Şehircilik Bakanı Nureddin Musa ve beraberindeki heyet, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaret etti.
Çağlayan, basına kapalı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Cezayir ile ticaret hacminin artarak devam ettiğini, bunu daha da artırma konusunda görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Cezayir'de 5,1 milyar dolar değerinde iş gerçekleştirdiklerini belirten Çağlayan, Türk yatırımcıların Cezayir'de 500 milyon dolar düzeyinde yatırımları bulunduğunu da aktardı.
Konuk bakanla yaptıkları görüşmenin özellikle konut ve inşaat alanına yönelik olduğunu anlatan Çağlayan, Cezayir'in 2010-2014 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde 1 milyon konut yapmayı hedeflediğini, bununla ilgili 180 milyar dolar üzerinde altyapı ve üstyapı işleri gerçekleştireceğini söyledi.
 
"ORTAK BİR TAVIR İZLEYECEĞİZ"
Çağlayan, şöyle devam etti:
"Bu konuda Türk müteahhitlerinin mümkün olduğunca, fazla şekilde Cezayir'deki bu yapılanma içinde müteahhitlik işlerinde yer almasını istiyoruz. Müşavirlerimizin ve mühendislerimizin bu projelerde kontrolör olarak, proje hazırlayıcı olarak yer almalarını arzu ediyoruz. Bu konuda Cezayir'de bugüne kadar başarılı iş yapmış müteahhit firmalarımızın daha başarılı iş yapmaları ve Cezayir'de iş yapan firmalarımızın özellikle Türk imajına zarar vermesini engellemek için, yaptığımız toplantıda, bir ortak mekanizma kurmaya karar verdik. Bu konuda ortak bir tavır izleyeceğiz. Dolayısıyla Cezayir'de iş üstlenen Türk müteahhitlerinin en iyi, en seçilmiş ve işini en doğru, en kaliteli yapanlar olmasına dikkat edeceğiz."
 
İnşaat işlerinde Cezayir işgücünün kullanılmasının da önemli olduğunu belirten Çağlayan, bu konuda mutabakata varıldığı üzere Cezayir'de inşaat alanında işgücü yetiştirilmesi için ortak çalışmalar yapılacağını da anlattı.
TOKİ'nin 5 yılda 410 bine yakın konut yaptığını, bu konutlardan yaklaşık 350 bininin sahiplerine dağıtıldığını belirten Çağlayan, "'Bu konuda bizim hedefimiz de 500 bin. Bu çerçevede, Sayın Bakana 'yapacağınız 1 milyon konutun 500 binine biz talibiz' dedik. 'Gerek TOKİ, gerek müteahhitlerimizle, gerek mühendis ve müşavirlerimizle, Türk müteahhitlik sektörü, müşavirlik sektörü ve bu alanda ciddi tecrübesi olan TOKİ bu konuda her türlü işbirliğine hazırdır' dedik" diye konuştu.
 
"TÜRK DENEYİMLERİNE İHTİYACIMIZ VAR"
Konuk bakan da özellikle müteahhitlik, mühendislik, istişare alanındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Cezayir'deki Türk müteahhitlerin sayısının her geçen yıl arttığını, başlangıca nazaran kalitede de ilerlemeler olduğunu belirten Musa, bu durumun iki ülke arasındaki çalışmaların daha da artması için itici güç olduğunu ifade etti.
Çağlayan'ın "1 milyon konuttan 500 binine talibiz" sözlerine değinen Musa, "İnşallah bu proje Türk ve Cezayir ortaklığıyla gerçekleşir" dedi. Konut alanında kalitenin yükselmesini ve bu alanda çalışan Cezayir kurumlarının bilgilerini, deneyimlerini artırmak istediklerini dile getiren Musa, şöyle konuştu:

"Özellikle eğitim ve yetiştirme alanlarında sizlerden yararlanacağız. Aynı zamanda vakitten tasarruf ederek, daha kolay, hızlı şekilde nasıl yapabiliriz? Bunları yaparken devletin kasasından para harcayacağız. Çok önemli kurum ve kuruluşlarla temaslar yapacağız. Bu kuruluşların deneyimlerine ihtiyacımız var. Bu paraların nasıl harcanacağı ve bu projeleri nasıl idare edeceğimiz konusunda Türk deneyimlerine ihtiyacımız var."

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz