Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.

Polyester kabin CTP sisteminde kullanılan fiber cam liflerinden oluşan hammadde içeriği nedeniyle Fiber Kabin olarak da isimlendirilmektedir. Cam elyaf takviyeli fiber lifler adeta canlılardaki kas liflerini andırırcasına kullanıldığı üretimlere ekkstra güç ve dayanım kazandırmaktadır. Fiber liflerin birleşimi elyaf olarak adlandırılır. Kelime kökeni Arapça’dan dilimize geçmiştir.

Lifler kullanım yerlerine göre yapay ve doğal usullerle elde edilerek çeşitli kimyasallarla işleme alınarak kompozit panellerin hazırlanmasında mukavemetiyle özellikle tercih edilmektedir. Mukavemet avntajıyla cam elyaf hammaddeler savunma sanayine yönelik üretilen kurşun geçirmez zırh yapımı ile çelik hammadde alternatifi olarak uzay aracı ve uçak gövdeleriyle bazı silah parçalarının üretiminde kullanılmaktadır. Çelik alternatifi tercihde malzeme hafifliği de ön plana çıkmaktadır. Bu yönüyle uçak ve uzay aracı gövdeleri uçuşa daha elverişli duruma getirilebilmektedir.

Dayanım ve mukavemet gibi üstün özelliklere sahip bu malzeme Karmod polyester kabin üretiminde de kullanılmaktadır. Güvenlik kabini üretiminde her bir panele özel hazırlanan kalıplar üzerine yayılan cam elyaf polyester malzemeler teknolojik hatta fırınlama işlemlerinden geçirilerek panel üretimleri gerçekleştirilmektedir. Yapı büyüklüğüne göre duvar ve çatı panelleri demonte üretim hattından geçerek montaja hazır hale getirilmektedir.

Polyester kabin projesine göre montaj hattında duvar ve çatı panelleri bir araya getirilerek Fiber Kabin modelleri kalite kontrol aşamalarından geçirilerek sevke hazır hale getirilmektedir.

Fiber Kabinlerin avantajları nelerdir?

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki cam elyaf takviyeli Fiberglas kabin en uzun ömürlü yapı modelleri arasında yer almaktadır. Bu aşamada malzemenin korozyon ve çürümeye asla geçit vermediğini vurgulamamız gerikir. Malzemenin bu özelliği bu yapıları son derece uzun ömürlü hale getirmektedir.

Polyester kabin ürünlerinin hammadde kullanımından kaynaklanan bir diğer üstün özelliği de dayanımıyla beraber yalıtım üstünlüğüdür. CTP levhaları arasına yerleştirilen özel izolasyonlu eps dolgu malzemesiyle panel yalıtımı üst seviyeye ulaşmaktadır. Böylece fiber kabinle üretilen bekçi kulübeleri zor şartlarda görev ifa eden güvenlik personeline son derece iklimlendirme kolaylığı sağlayan yapı mekanları hazırlanmaktadır.

Fiberglas kabin ürünlerinin bir diğer özelliği de kabin panel yüzeylerinin oldukça parlak ve pütürsüz görünüme sahip olmasıdır. Bu parlaklık cam elyaf polyester malzemenin yüzeyine özel jelkot uygulamasıyla elde edilir. Cam elyafla iyi bir kombinasyon uyumu sağlayan jelkot kabin panellerinin yüzey görünümünü oldukça albenili hale getirmektedir.

Fiber Kabin nerelerde kullanılır?

Modern yapı tarzlarınının en pratik yapı çözümleri arasında yerini alan fiber kabinlerin çok sayıda kullanım alanı bulunmaktadır. Gerek yıpranmaz dayanımı, gerek ergonomisi gerekse pratik çözüm sunan ekonomik kabin fiyatlarıyla fiberglas kabin başta güvenlik sektörü olmak üzere büfe kabini, ofis kabini, seyyar tuvalet kabini gibi çok farklı yapı ihtiyaçlarında tercih edilmektedir.

Güvenlik sektöründe ürünün kullanım yerleri arasında bekçi kulübesi, bekçi kabini, güvenlik kulübesi, güvenlik kabini gibi yapı ihtiyacı sahaları bulunmaktadır. Özel sektörü güvenlik kabini kullanım yerleri arasında ise sanayi tesisleri, fabrikalar, toplu konut siteleri, sosyal tesisler, park ve bahçelerin güvenlik noktaları, elçilik ve konsolosluk güvenlik noktaları, holding merkezleri, AVM güvenlileri gibi çok sayıda farklı noktada tercih edilmektedir. Kamu güvenliğinde bekçi kulübeleri zabıta, polis ve jandarma gibi kamu güvenlik personelinin kullanımı için hezmet vermektedir.

Kamu ve özel sektör güvenlik noktalarında üst düzey koruma ihtiyaçlarına özel zırhlı güvenlik kabini üretimiyle hizmet vermekteyiz. BR7 kurşun geçirmez standartına özel üretilen zırhlı kulübe özellikle kamu güvenlik personelinin görev alanlarını son derece güvenli hale getirmektedir. Zırhlı nöbet kulübesi ürünlerimizde BR7 kurşun geçirmezliğiyle beraber özel hazırlanan mazgallı atış alanlarından olası istenmeyen saldırılara anında güvenli şekilde karşılık verilecek şekilde tasarlanmıştır.

Fiberglas kabin ürünlerimizin güvenlik kabini dışındaki kullanım yerleri arasında büfe kabinleri de ön plana çıkmaktadır. Büfe kabinlerinde ekmek satış kabini en çok tercih edilen kabin modelleri arasında yer almaktadır. Elektronik ulaşım kartı (akbil, İstanbul kart, şehir kart gibi), gazete ve dergi satış büfesi, spor kulübü markalı ürün satışı için stor mağaza gibi tercihler yer almaktadır. Firmamız birçok kabin çeşitini ürettiği gibi fiberglas kabin çeşitini de üreterek en iyi kalite anlayışıyla pratik yapı çözümü olarak müşterilerine sunmaktadır.