Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.

Tunçbilek Termik Santral Şantiye Projesi

Kullanım Amacı Şantiye Mobilizasyon
Yapı Modeli Prefabrik Yapı
Yapı Adedi 2 Adet
Toplam Metraj 522m²
Proje Yılı 2012
Kullanılacak Bölge Kütahya, Türkiye
Tamamlanma Zamanı 21 Gün
Şu anda 24 misafir bu projeyi inceliyor

Polat-1 Termik Santrali 120 Bin Konuta Enerji Sağlayacak

51 MWe kurulu gücü ile Kütahya'nın üçüncü büyük enerji santrali olan Polat-1 her yıl 119 bin 518 konutun enerji ihtiyacını karşılayacak. Polat-1 Termik Santrali Kütahya’da Tavşanlı ilçemizin Gürağaç Köyü’ndeki Ebilcikaltı mevkiinde yer alıyor.

Polat Holding kuruluşlarından Polat Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Kütahya Tunçbilek’te inşa edilen Polat-1 Termik Santral şantiye mobilizasyonunda Karmod’un prefabrik şantiye yapıları tercih edildi. İşçi kampı olarak kullanılacak 2 adet prefabrik şantiye yapısı Polat Holding iş görenlerinden Doğan Metalurji Ltd. Şti. firmasında yaptırıldı.

Üretimiyle yıllık 120 bine yakın konutun enerji ihtiyacını karşılayan bu önemli proje için iki adet şantiye yapısının inşasını gerçekleştirdik. Her biri 261 m2 büyüklüğe sahip bu yapılarda işçi kampında ihtiyaç duyulabilecek alanların tamamı planlandı. Prefabrik yatakhane binasında işçi koğuşlarının yanı sıra soyunma dolapları, dinlenme salonu, misafirhane ve wc duş üniteleri kullanım ergonomisi dikkate alınarak hazırlandı. Karmod mobilizasyon yapılarının tamamında olduğu gibi yatakhane binası projelendirmesinde iş sağlığı ve güvenliği kriterleri hassasiyetle uygulanarak yapının uluslararası çalışma standartlarına uygunluğu sağlandı. Koğuş odalarının havalandırma standartları, genel yapı izolasyonu, wc duş ünite kalite standardı ve yerleşimleri belirtilen kriterlerle titizlikle uygulandı.

Proje kapsamında üretilen ikinci bina ise prefabrik yemekhane binasıydı. Karmod yemekhane binalarının bir klasiği haline gelen geniş ve ferah yemek salonu bu yapıda da tasarlandı. Zorlu şantiye çalışma şartlarını bilenler iyi hatırlar ki şantiye yemekhanesi işçiler için adete bir dinlenme alanıdır. Yorucu bir iş temposu sonrası kısa da olsa yemek saati en güzel dinlenme zamanlarından biridir. İşçi açık alanda alın teriyle çalışır, acıkır. Yemek saatinde leziz yemekler bu ferah yemek salonunda tadılırken arkadaşlarla sohbette bir başkadır. Belki 30-40 dakikalık kısa bir zaman dilimi ama dinlenmek için güzel bir fırsat sunar şantiyede yemek saati. Yemekhanede diğer bölüm ise mutfak kısmı. Mutfak kısmı yemek hizmetinin sağlıklı şekilde verilebilmesi için yemek salonuna açılan kapı haricinde ayrı bir girişe daha sahiptir. Mutfak bölümünde de çalışan ergonomisi düşünülerek mekanın mümkün olduğunca ferah tutulmasına önem gösterilmiştir. Mutfakla salonu yemek sunumunun yapıldığı servis bankosu bir birine bağlıyor.

68 Kişilik Mobilizasyon 21 Günde Hazır

Şantiye yapılarının kısa sürede hazırlanabilmesi için en kolay çözümü prefabrik yapı modeli kazandırmaktadır. Demonte ön üretimli sistemiyle prefabrik yapı sahada çok kısa sürede kurulum yapılarak hazır hale getirilebilmektedir. Polat-1 termik santrali için hazırladığımız 68 kişilik mobilizasyon sadece 21 günde hazır halde teslim edildi.

Çanakkale Biga Termik Santrali’nin Şantiye Yapıları

İÇDAŞ İnşaat tarafından Çanakkale Biga ilçesinde 2.5 milyar dolarlık yatırımla inşa edilen termik santralin işçi şantiyelerinde Karmod prefabrik şantiye yapıları tercih edildi.
Karmod’un iş görenlerden Kesir Mühendislik adına inşa ettiği şantiye binaları toplam 1553 m² kullanım alanına sahip 9 adet yapıdan oluşuyor. Termik santral inşaatında kullanılacak şantiye kompleksinde; yönetici ve çalışma ofisleri, yatakhaneler, yemekhaneler, mutfak, kiler, toplantı salonları, dinlenme odaları, wc duşlar vb. mekanlar yer alıyor.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz